Det er nu, du skal planlægge næste års ferie 

Din stadig lidt mørkere kulør vidner om, at sommeren kun lige er lagt bag os, men ikke desto mindre kan det snart blive tid at se på, hvad der skal ske i ferien til næste år. Det er altid en god idé at være i god tid, for inden vi får set os om, er foråret på vej, og sommerferien nærmer sig igen. Her ser vi på, hvad du med fordel kan forberede i god tid til næste års ferie. 

Der er nemlig flere ting, det kan betale sig at være i god tid med, så man ikke risikerer at komme i en uheldig situation, når ferietiden nærmer sig. 

Få styr på rejsedokumenterne 

Skal du til et land, hvor der skal søges visum, er det en god idé at gøre det i god tid. Mange danskere holder af at rejse til USA, og her skal der indhentes indrejsetilladelse via ESTA. Frygt ikke, hvis du ikke er så skrap til engelsk, for det er muligt at udfylde din ESTA ansøgning på dansk

Sørg også for at tjekke dit pas og eventuelt få det fornyet, hvis det er nødvendigt. I sommersæsonen kan der være lang ventetid på at få et nyt pas, og det er altså en af de ting, du med fordel kan få set på i god tid inden afrejse. Flybillet, hoteller, billeje og arrangerede ture skal også helst være på plads længe før afgang. 

Bestil pasning til hunden 

Hvis du har hund, skal du arrangere pasning til den. Måske kan du få venner eller familie til at passe familiens pelsede medlem, og de vil med stor sandsynlighed gerne vide det i god tid, så de selv kan planlægge. Alternativt kan du sætte din hund i hundepleje, mens I er afsted. På landets hundepensioner er der travlt i ferierne, og også dette kan du derfor få på plads i god tid. 

Tage ferie fra arbejdet 

Endelig skal du og familiens andre arbejdende medlemmer give besked til arbejdet om, at I holder ferie. Det er ærgerligt at vente med den slags og finde ud af, at man faktisk ikke kunne få fri i den periode, som man måske havde købt billet til og efterfølgende må ombooke eller i værste fald helt aflyse. 

Der er altså flere ting, man med fordel kan gå i gang med en tid før afgang, så der blot er tilbage at pakke kufferten og sætte kursen mod lufthavnen, når dagen for ferien endelig oprinder.