Lucid

Overvejer du at købe Lucid aktier? Så kan du læse mere om virksomheden herunder.

Lucid er en amerikansk virksomhed med speciale i produktion og salg af luksus elbiler. Virksomheden blev grundlagt i 2007 af Bernard Tse, Sheaupyng Lin og Sam Weng, med hovedkvarter i Newark, USA. Dengang havde virksomheden dog et andet navn, og blev grundlagt under navnet Atieva, og havde deres fokus på at bygge elektriske køretøjsbatterier og drivlinjer til andre køretøjsproducenter.

Men i 2016 blev firmaet omdøbt til Lucid Motors, og annoncerede at de ville fokusere på at udvikle elektriske og højtydende luksus elbiler, og herefter begyndte arbejdet med at konstruere en fabrik, så de kunne komme i gang med at producere biler. Virksomheden forventede at op mod 2000 medarbejdere ville blive ansat, og i første omgang lød det at de forventede at bygge 20.000 biler, som skulle udvides til 130.000 biler om året.


I 2021 kom det fremat Lucid motors var i gang med at lave en aftale, om at fusionere med Churchill Capital, som havde en værdi af 11,75 mia USD, og planerne om at konkurrere med Tesla var hermed sat i gang.
i 2021 havde Lucid motors en omsætning på 27mio USD, og en stab på knap 4000 mand.
Hvis du kunne tænke dig at investere i aktier, eller kryptovaluta, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og platforme. Her kan blandt andet nævnes Nordnet og Saxo investor som begge er danske platforme, der tilbyder handel på forskellige børser verden over.

De indberetter selv SKAT ved tab og gevinst, så her skal man bare tjekke at tallene stemmer. Der kan også nævnes Etoro som er en udenlandsk platform, som udover investering i aktier, også tilbyder investering i kryptovaluta. Etoro er billigere at investere på end fx saxo og nordnet, da de har en meget lavere kurtage, men de indberetter dog ikke til SKAT, så her skal man selv taste sine gevinster og tab ind.